MASTERCLASS “HOE WIN IK EEN EFFIE?” OP 24 NOVEMBER 2016

VAN ACCOUNTABILITY NAAR PREDICTABILITY 24 NOVEMBER 2016, AMSTERDAM. DE ROL VAN PREDICTIVE MODELING IN DE ONTWIKKELING VAN CAMPAGNES
 Bron: Effie Boek 2016

In het reclamevak wennen we er langzamerhand aan om verantwoording af te leggen over de behaalde resultaten. Achteraf wel te verstaan. En dat is jammer. Want hoeveel interessanter zou het zijn vooraf al een inschatting te hebben van het te verwachten succes van een campagne? In de ontwikkelingsfase van een campagne worden immers de cruciale besluiten genomen over strategie, creatie en executie. Nu volstaan we vaak met een subjectieve en onwetenschappelijke test in een kleine focusgroep wanneer de campagne al bijna live gaat.

In deze workshop laten we zien dat het ook anders kan. Door middel van predictive modeling technieken kunnen we campagnes in ontwikkeling al benchmarken, de kans op succes voorspellen en bijsturen op cruciale momenten, van het bepalen van de strategie, tot het creatief idee en uiteindelijke de executie. Zelfs de doelstellingen en de briefing kunnen worden gebenchmarked aan de hand van het Evaluad model. Het Evaluad model toetst campagnelementen aan data van de meest succesvolle campagnes van de laatste 15 jaar. Het model bevat over 10.000 relevante gegevens en onderliggende relaties als basis voor de benchmark.

In deze masterclass laten we zien welke factoren succes beïnvloeden en wat de echte fail-factors zijn. In analogie met andere disciplines als industrieel ontwerpen en meteorologie, demonstreren we hoe we kunnen leren van het verleden en zien we dat strategen en creatieven niet iedere keer het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Deze masterclass geeft je een eerste indruk van de mogelijkheden van predictive modeling en het Evaluad model. Dit kan de kans op succes aanzienlijk verhogen, en ja, zo wordt de kans om met een Effie naar huis te gaan ook groter.

André Koster, Consultant, Frontier Marketeer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@effie.nl

evaluad-key-visual

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *